Gruten fikk bygdeutviklingsprisen for Oslo 2021

Skrevet av Regionkontor . Publisert i Aktuelt, bildekarusell, Landskap og Næring

Gratulere til Gruten og Siri Mittet som mandag 15. november fikk bygdeutviklingsprisen for Oslo 2021. Prisen ble delt ut av Innovasjon Norge (IN) ved Kristin Willoch Haugen. Siri Mittet mottok prisen for Gruten, en bedrift hun startet i 2014 og driver i dag. Prisen på 50.000 kr er en fylkespris, men prisvinnerne i fylkene går alle videre til en landsfinale med 250.000 kr som mulig pris.

Gruten driver som ved oppstarten, med å samle inn kaffegrut fra bedriftskunder og nyttiggjør dette ved å dyrke østerssopp i dette vekstmediet, og lager såpe og mye annet. I 2019 ble 9 tonn kaffegrut samlet inn og 1,6 tonn sopp produsert.

Siri Mittet har med seg et lag av inspirerte medarbeidere som hver med sine hender og fagfelt utvikler produksjon, design og nye produkt. Konrad Sachman har ansvar for dyrkningen i konteinerne ved Vollebæk

Ved prisutdelingen kom gratulasjoner fra leder Jens Thori Kogstad i Akershus bondelag og Næringsbyråd i Oslo Victoria Marie Evensen. Knut Samseth gratulerte med diktsitat av Børli: Dette er det det vanskeligste av alt: Å være seg sjøl – og synes at det duger.

Se mer om prisen ved IN sine sider IN sine sider

 

Bildetekst; Fornøyde folk Kristin Willoch Haugen (IN), Siri Mittet og Konrad Sachman fra Gruten as